WKE bijna zondagkampioen na zege op Baronie

Michel (methodmich)
WKE is bijna zondagkampioen na een zege op eigen veld tegen Baronie. De club uit Emmen wist in blessuretijd de winnende treffer te maken. Baronie is na de 2-1 nederlaag uitgeschakeld.

Voor 2500 toeschouwers trok WKE al snel het spel naar zich toe. De gasten uit Breda kwamen enkele keren goed weg, maar toonden zich niet voor het eerst dit seizoen uiterst effectief. Uit de eerste de beste aanval werd direct gescoord. Tyron Zschüsschen was de maker van de 0-1. Kort voor rust kreeg WKE een strafschop, waarna Kevin Mooibroek de ruststand op 1-1 bepaalde.

Baronie had niets aan een punt en zocht na rust dan ook steeds meer de aanval. Echt grote kansen leverde dit niet op, ook niet in de slotfase toen men steeds meer druk uitoefende op het doel van de woonwagenclub. Het leek dan ook op 1-1 uit te draaien, tot WKE-trainer André Paus een gouden wissel deed. Hij bracht Arjan Wessels in de ploeg en die maakte in de extra tijd de winnende goal.

WKE heeft nu volgende week bij Westlandia genoeg aan een puntendeling om zich zondagkampioen te mogen noemen. Baronie is uitgeschakeld.

WKE - Baronie 2-1 (1-1)
0-1 Tyron Zschüsschen 1-1 Kevin Mooibroek (strafschop) 2-1 Arjan Wessels

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. WKE367-4
2. Westlandia343-7
3. Baronie446-5