Uitslag NAC Breda - FC Groningen

Peterselieman
NAC Breda en FC Groningen hebben in hun eerste finalewedstrijd om een ticket voor de voorrondes van de UEFA Europaleague met 1-1 gelijk gespeeld. Danny Holla zette de gasten op voorsprong, terwijl invaller Fouad Idabdelhay in blessuretijd de gelijkmaker aantekende.

NAC begon goed aan het thuisduel tegen Groningen. De ploeg van Robert Maaskant zette de formatie van Ron Jans goed onder druk, maar had de pech dat Patrick Mtiliga de lat raakte en Anthony Lurling en Donny Gorter stuitten op Luciano. Aan de andere zijde waren voor rust Gonzalo García en Andreas Granqvist dicht bij de openingstreffer.

Groningen had aan het begin van de tweede helft geluk dat NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar in de fout ging, waarna Holla de bal binnen kon koppen. De thuisploeg probeerde daarna wel aan te vallen, maar tot doelpunten leidde dit niet. Het was in blessuretijd idabdelhay die via een fraaie actie alsnog de gelijkmaker op het bord zette.

Zondag treden beide ploegen in Groningen weer tegen elkaar aan om uit te maken wie Europa in mag.

NAC Breda - FC Groningen 1-1
49’ Holla 0-1
90+1’ Idabdelhay 1-1

Toeschouwers: 15.550
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Gele kaart: Zwaanswijk, Penders, Idabdelhay, Lurling (NAC Breda), García, Levchenko, Van de Laak, Granqvist (FC Groningen)

Opstellingen

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Loran, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Gorter (Reuser/86), Gilissen (Idabdelhay/78), Kwakman, Kolkka (Cairo/78), Lurling, Boukhari

FC Groningen: Luciano, De Roover, ¦vejdík, Granqvist, Stenman, Van de Laak (Meerdink/86), Holla, Lovre, Levchenko, García (Matavz/46), Berg