Teams willen 2010-reglementen schrappen

Jorn (existenz)
De tien Formule 1-teams die momenteel in de sport actief zijn hebben een gezamenlijk standpunt ingenomen tegen de nieuwe reglementen voor het komende Formule 1-seizoen. Volgens de teams moeten de regels voor 2010 geschrapt worden en in ruil daarvoor zullen de teams zich tot en met 2012 aan de sport binden.

Stefano Domenicali, teambaas bij Ferrari, verklaarde hierover: "We hebben gevraagd om terug te gaan naar de reglementen van 2009 en dan gezamenlijk te bekijken wat we eraan kunnen veranderen. Alle teams willen werken aan kostenbesparingen, maar wij weten veel beter hoe de zaken er voor staan dan de FIA. Dit is iets wat de teams zelf kunnen bespreken om ervoor te zorgen dat de Formule 1 op het gewenste niveau blijft. Daar hoeft niemand zich mee te bemoeien."

De reglementswijzigingen waar de teams en de FIA het al eens over geworden zijn, zoals het tankverbod, zullen wel blijven staan. Ook willen de teams garanties over het de manier van bestuur voor de sport. Er moet een commissie zijn die de controleert of alle protocollen en procedures correct gevolgd worden.

Deze week zal de FOTA, de samenwerking van teams, ook een standpunt innemen over de inschrijfdeadline van 29 mei. De FOTA wil echter eerst de reactie van de FIA op deze eisen afwachten.