Glasgow Rangers pakt 52e landstitel

Sjors (Sj0rSz)
Glasgow Rangers heeft voor de 52e keer in het bestaan de Schotse titel veroverd. Een zege op Dundee United (3-0) was voor de Rangers voldoende om het kampioenschap veilig te stellen. Celtic beëindigde dit voetbalseizoen met vier punten achterstand op zijn aartsrivaal.

De laatste dag van de Schotse competitie stond in het teken van de titelstrijd. Zowel Glasgow Rangers als Celtic maakte nog aanspraak op de landstitel. De eerstgenoemde ploeg stond er het beste voor en had alles dus in eigen hand. De treffers van Kyle Lafferty, Pedro Mendes en Kris Boyd stelden het kampioenschap uiteindelijk veilig. Celtic verspeelde punten door gelijk te spelen tegen Hearts (0-0).

Inverness Caledonian Thistle kon degradatie in de laatste speelronde niet meer voorkomen en speelt volgend seizoen niet meer in de Schotse Premier League. Een kleine nederlaag bij Falkirk (1-0) was hier debet aan. Ook St. Mirren moest nog vrezen voor zijn plekje in de Schotse competitie, maar had een beter doelsaldo dan Inverness Caledonian Thistle.