[NHL] Uitslag Hurricanes - Penguins

Denny (nyny83)
De Pittsburgh Penguins hebben ook de derde wedstrijd in de Conference Finals tegen de Carolina Hurricanes gewonnen. In hun eerste uitwedstrijd van de serie werd met 6-2 gewonnen, waardoor Pittsburgh het de volgende wedstrijd al kan afmaken.

Mannen van de wedstrijd waren wederom Evgeni Malkin en Sidney Crosby. Malkin maakte twee goals en gaf een assist, Crosby droeg één goal en een assist bij. De laat in het seizoen bijgeruilde Bill Guerin over de twee sterspelers: "Sidney en Evgeni zijn zo goed dat ze ook anderen om zich heen beter laten spelen." Malkin heeft in de play-offs al 28 punten, Crosby 26.

De Hurricanes gingen in de eerste periode furieus van start. De Penguins werden direct vastgezet, wat resulteerde in de 1-0 van Matt Cullen. Hierna trokken de Penguins de periode en daarmee de wedstrijd langzaam naar zich toe. De Penguins kregen meer schoten op doel, en hadden de betere kansen. In de eerste powerplay van Pittsburgh scoorde Malkin de gelijkmaker. De Penguins bleven aandringen, maar dat resulteerde 43 seconden voor het einde van de periode pas in de voorsprong. Sidney Crosby scoorde eenvoudig van dichtbij op een prachtige backhand-pass van Bill Guerin. Dertig seconden later deelden de Penguins een harde klap uit door nog voor het einde van de periode de 3-1 te maken. Evgeni Malkin omspeelde enkele verdedigers en ging solo op het net af om te scoren.

In de tweede periode werd er niet gescoord en werd er slechts één penalty uitgedeeld. Dennis Seidenberg van de Hurricanes mocht twee minuten naar de kant vanwege vertragen van het spel. De Penguins waren echter nog wel de betere ploeg getuige hun 15-8 voordeel in aantal schoten op doel deze periode.

In de derde periode kwam Carolina na twee minuten nog even terug naar 3-2 via een goal van de snelle Sergei Samsonov, maar tien minuten later maakte Ruslan Fedotenko de 4-2 uit een pass van Malkin. Twee minuten voor tijd was de goal in het lege net van Craig Adams de definitieve beslissing. Tien seconden voor tijd strooide Guerin nog wat zout in de wonden door de 6-2 te scoren met een powerplay-goal.

De Carolina Hurricanes lijken nu kansloos om de Stanley Cup finals te halen, maar hebben in de play-offs al vaker voor een verrassing gezorgd. Zo wonnen zij de serie van het beste team van het oosten (Boston Bruins) nadat zij een 3-1 voorsprong in deze serie weggaven alsnog in de laatste uitwedstrijd en versloegen zij in de eerste play-offronde de New Jersey Devils met 4-3 dankzij een goal tweetienden voor het eindsignaal. Coach Paul Maurice hoopt stiekem nog op een comeback. "Onze uitdaging wordt om een manier te vinden om ze in ieder geval één keer te verslaan. Als dat is gebeurd zullen we dat moeten proberen te herhalen." Daarbij zullen zij vooral een manier moeten vinden om Crosby en Malkin af te stoppen, zonder daarbij al teveel ruimte te laten voor hun linemates.