Foppe: "Ik had al een vermoeden"

Peterselieman
Foppe de Haan had voordat hij gisteren met de oeuvreprijs bekroond werd al in de gaten dat er iets op handen was. De Fries zit in de vakjury die de prijzen uitdeelt, maar had deze keer over een award niets gehoord.

"Ik ben natuurlijk niet onnozel" zei een blije De Haan. "We kennen de oeuvreprijs niet elk jaar toe. Maar ook als hij niet wordt uitgereikt, hoor ik dat te weten. Toen ik maar niets vernam, vermoedde ik wel iets, ja. Vroeger of later had ik die prijs waarschijnlijk toch wel gekregen, Maar het is nu een mooi moment om tot het rijtje van winnaars toe te treden. Het is een bijzonder groepje, dat veel voor het Nederlandse voetbal heeft betekend."

Ook met de prijs voor Louis van Gaal kon de Friese oefenmeester leven. "Zijn spelers en zijn ploeg hebben zich uitstekend ontwikkeld, hij heeft veel punten gepakt en is zelfs kampioen geworden. De titel maakte het verschil met Steve McClaren van FC Twente, wat mij betreft."

De toespraak van de toekomstig trainer van Bayern München was volgens De Haan iets typisch voor Van Gaal. "In zes zinnen heeft hij wel tien keer ik gezegd. Hij sloeg zichzelf nogal op de borst, maar verder was het een goed verhaal. Ach, elk vogeltje zingt zoals het gebekt is."