AGOVV haalt Benlahcen, Splinter mag weg

Michel (methodmich)
AGOVV Apeldoorn heeft een speler van de Amsterdamse amateurclub Zeeburgia aangetrokken. Middenvelder Mo Benlahcen krijgt een kans om in Apeldoorn een profcontract af te dwingen. Arno Splinter en Henk Baum kregen te horen dat ze mogen vertrekken.

De achttienjarige Benlahcen begint op amateurbasis bij AGOVV. Mogelijk krijgen de keepers Fabian Philips van Vitesse en Jeroen van Bindsbergen van Willem II eenzelfde aanbieding van de club van trainer John van den Brom, die testspeler Dave Hendriks van SML liet weten hem geen aanbieding te doen.

AGOVV zal afscheid nemen van Arno Splinter. De bij Ajax opgeleide speler maakte dit seizoen zijn rentree als prof, nadat hij bij zaterdaghoofdklasser Bennekom op een zijspoor was beland. Hoewel veel mensen dachten aan een vriendendienst van Van den Brom, kwam Splinter toch 22 keer in actie. AGOVV zegt geen geld meer te hebben om Splinter een aanbieding te doen.

Hetzelfde kreeg de 21-jarige middenvelder Henk Baum te horen. Hij speelde al twee seizoenen als amateur voor AGOVV en zou dit seizoen een profcontract krijgen als hij tenminste acht keer zou spelen in de Jupiler League. Baum kwam tot tien optredens, maar een verbintenis zit er dus niet in. Zowel Splinter als Baum heeft al laten weten desnoods in de hoofdklasse te gaan spelen.