Force India opgetogen in Monaco

Peterselieman
Het Formule 1-team van Force India zette vandaag in Monaco haar beste prestatie in de kwalificatie ooit neer. Giancarlo Fisichella kwam tot een fraaie dertiende tijd, terwijl teamgenoot Adrian Sutil twee plaatsen lager uitkwam. Het Indiase team was na afloop erg blij.

"Een erg goede kwalificatie voor ons met voor het eerst twee auto's in Q2. Het voelt een beetje als pole position voor ons en het was erg leuk om te doen. Alles kwam samen, het team deed goed werk en mijn ronde was erg sterk. Het was lastig om te doen met al dat verkeer en de opstoppingen, maar het was een goede run voor ons. Morgen hopen we in het middenveld te vechten en voor een aantal mensen te komen. De start zal zoals gewoonlijk wel wat lastig zijn, maar ik ben er klaar voor. We zijn gemotiveerd en hopen op een goede race," zei de Duitser Adrian Sutil.

Zijn teamgenoot Fisichella was ook erg blij. "Ik denk dat we erg blij en tevreden kunnen zijn over de prestaties van vandaag. Het team leverde goed werk en twee auto's in de top 15 is goed. We hebben het samen gedaan en we hebben nog wel wat werk te doen, maar de resultaten tonen aan dat we op de goede weg zijn. Morgen wil ik de race uitrijden en we zien wel. Dit is Monaco, je weet nooit wat er zal gebeuren."