Qatar wil WK 2022 organiseren

Niels (DerMeister)
Qatar is een serieuze kandidaat voor het WK 2022. De oliestaat wil het kampioenschap graag gaan organiseren en begon volgens het ANP zondag met een campagne voor het binnenhalen van het kampioenschap.

In het Khalifa International Stadion waren 50.000 mensen getuige van het startschot van de campagne. Qatar herbergt diverse uitstekende sportfaciliteiten en organiseerde in een eerder stadium ook andere grote sportevenementen.

Maar in de strijd om het WK moet het eerst ook nog andere landen zien af te troeven. Nederland en België, Australië, Engeland, Indonesië, Japan, Mexico, Spanje en Portugal, Rusland en de Verenigde Staten dingen namelijk ook mee.

Emir Hamad bin Khalifa Al-Thani van Qatar: "Qatar is een land van actie en niet alleen van goede bedoelingen. Dat maakt ons de ideale partner voor de wereldvoetbalbond FIFA. Voetbal is een gereedschap waarmee een betere toekomst kan worden gebouwd. Het eerste mondiale sportevenement in het Midden-Oosten biedt een kans voor meer begrip en verbondenheid tussen de Arabische wereld en het Westen."