[Upd] Ook Renault vertrekt uit Formule 1

Peterselieman
Na Toyota, Red Bull Racing en Ferrari heeft ook Renault gedreigd om de Formule 1 te verlaten. De Franse renstal is het niet eens met de plannen rond de budgetlimiet zoals ze nu zijn.

De FIA heeft bepaald dat volgend jaar het budget van de teams 44 miljoen euro mag zijn. Hier bovenop komen dan nog de kosten voor de hospitality units, de salarissen van de coureurs en de motoren, maar het totaalbedrag zal voor de teams veel lager liggen dan wat er nu uitgegeven wordt in de sport. De Franse krant Le Figaro meldt dat dit het team te veel wordt. "Volgens onze informatie zal Renault woensdag dezelfde beslissing (als Ferrari, red.) bekend maken."

Update

In een verklaring laat het Franse team het volgende weten: "Als de regels van de FIA niet worden herzien, hebben we geen andere keus dan ons aan het einde van dit seizoen terug te trekken uit het wereldkampioenschap Formule 1."

"Er is frustratie over het feit dat de FIA de kostenbesparingen die de teams, verenigd in de FOTA, gezamenlijk hebben voorgesteld, volkomen heeft genegeerd. Wij willen benadrukken dat de formule 1-teams hun voorstellen zorgvuldig hebben voorbereid en hetzelfde doel dienen als de FIA, namelijk een betere balans tussen uitgaven en inkomsten."

Teambaas Flavio Briatore wil dat er in de Formule 1 alleen maar regels komen die breed gedragen worden. "We weigeren regels te aanvaarden die niet in overleg met de betrokken partijen zijn genomen, maar eenzijdig door de FIA worden opgelegd," aldus de Italiaan die wel verandering in de sport wil, maar niet op de manier zoals het nu gaat.