HFC Haarlem bindt duo langer aan zich

Sjors (Sj0rSz)
Milan Berck Beelenkamp en Wilmer Kousemaker zullen ook volgend seizoen actief zijn bij HFC Haarlem. Dit heeft de club uit Haarlem vandaag bekend gemaakt.

Kousemaker speelde tot nu toe 70 wedstrijden voor en kwam daarin tot negen doelpunten. Met de contractverlenging van 23-jarige speler heeft HFC Haarlem de as van het elftal weten te behouden. Eerder werd al het contract van Marcel Akerboom verlengd, terwijl John Nieuwenburg, Laurens ten Heuvel en Benjamin van den Broek een doorlopend contract hebben.

Trainer Jan Zoutman gaf al meerdere malen aan dat hij zijn team voor het overgrote deel bij elkaar wil houden. "We zijn tevreden over Wilmer", liet de oefenmeester in een reactie weten. "En hij heeft zich het afgelopen seizoen, mede door zijn vrije trappen, in de kijker gespeeld. De belangstelling van andere clubs, zoals Den Bosch, kwam voor ons dan ook niet als een verrassing. Gelukkig hebben we Wilmer kunnen behouden, hij kan zich prima verder ontwikkelen bij Haarlem en voor ons is hij een zeer bruikbare speler."

Berck Beelenkamp genoot een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Ajax, waar hij in 1997 zijn debuut maakte, toen hij in het veld kwam voor Richard Witschge in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Tot een doorbraak kwam het echter niet. Daarna kwam de 31-jarige verdediger ook nog uit voor FC Volendam, Genoa, De Graafschap en voor KV Mechelen, alvorens hij ging voetballen voor de club uit zijn geboortestad.

"We hebben dit seizoen geprobeerd om veel over de zijkanten te spelen", vertelt Zoutman. "Daarbij is een belangrijke rol in de opbouw weggelegd voor de vleugelverdedigers, die mee op kunnen komen. Milan is dit seizoen regelmatig mee naar voren gekomen om aanvallende impulsen van achteruit te geven. Hij heeft op die manier een aantal doelpunten voorbereid. Bovendien is Milan een speler die veel rust en ervaring in het veld meebrengt, maar die ook de boel op scherp kan zetten. Ik wilde hem dan ook graag bij de selectie houden en ben blij dat ook hij zijn contract verlengd heeft."