[NHL] Uitslag Capitals - Penguins

Denny (nyny83)
De Pittsburgh Penguins hebben een 3-2 voorsprong gepakt in de play-offserie tegen de Washington Capitals door met 4-3 te winnen. Nu kunnen zij de serie beslissen door hun komende thuiswedstrijd te winnen. Twee goals van Ovechkin waren niet voldoende om de aggressief spelende Penguins af te stoppen.

De winnende 4-3 viel pas in de extra tijd. Evgeni Malkin en Sidney Crosby kwamen in een twee-tegen-eensituatie met Washington-verdediger Tom Poti. De pass van Malkin naar Crosby verdween via de stick van Poti onder goalie Simeon Varlamov door het doel in. Tom Poti vond dat hij er niet veel aan kon doen: "Hij is een speler die zowel een goede pass kan geven als een goal kan scoren, dus ik zou het volgende keer weer hetzelfde doen. Dit was gewoon domme pech waar ik niet veel aan kon doen."

De Pittsburgh Penguins speelden deze wedstrijd overigens met elf aanvallende spelers in plaats van de in het ijshockey gebruikelijke twaalf spelers verdeeld over vier lines. De reden was dat Pittsburgh-coach Dan Bylsma twee verdedigers extra inzette om het gemis van de vorige wedstrijd geblesseerd geraakte Sergei Gonchar op te vangen. Rookie Alex Goligoski en de ervaren rot Philippe Boucher namen zijn plaats in. Dit hield echter wel in dat de aanvalslines steeds van indeling wisselden en er geen plaats meer was voor winger Pascal Dupuis.

Pittsburgh kwam in de tweede periode op voorsprong via Jordan Staal. Nog geen minuut later had Alexander Ovechkin de gelijkmaker alweer binnen liggen. Nog in dezelfde periode bracht Niklas Backstrom de Capitals op voorsprong met zijn powerplay-goal. Dit was een pijnlijke, want de straf van de Penguins was een domme fout; er stonden teveel mensen op het ijs.

In de derde periode kwamen de Penguins goed uit de startblokken. Binnen de minuut maakte Ruslan Fedotenko, die vorige wedstrijd ook al scoorde, de gelijkmaker. Matt Cooke zorgde vijf minuten later zelfs voor een voorsprong van de Penguins. Omdat de Penguins op dat moment sterker speelden dan de Capitals leek het hiermee gedaan, maar Alexander Ovechkin bracht zijn ploeg nogmaals op gelijke hoogte. Het slotakkoord bleek echter voor de Penguins via ietwat fortuinlijke goal van Malkin.