Ecclestone: "Grote teams snappen het niet"

Peterselieman
Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft geen begrip voor het standpunt van de FOTA dat de budgetlimiet van 44 miljoen euro voor volgend jaar te laag is. Ook wuift hij de kritiek weg op het feit dat teams die zich aan de limiet houden meer technische vrijheden krijgen.

"De grote teams snappen er niets van. Het zit blijkbaar niet in hun DNA om winst te maken. Zij willen alleen maar geld uitgeven. Het is toch vreemd dat zij niet blij zijn met dit plan, terwijl de hele wereld momenteel probeert om kosten te besparen en het zuinig aan te doen," aldus Ecclestone in [i]The Daily Express.

De Brit ontkent gezegd te hebben dat de budgetlimiet volgend jaar opgerekt gaat worden tot 67 miljoen euro. "Ik heb alleen gezegd dat als de kosten voor de motoren, de coureurs en de marketing buiten beschouwing worden gelaten bij de budgetlimiet, de totale kosten dan eerder rond de 67 miljoen euro komen te liggen."

Ecclestone noemde de 44 miljoen als limiet een reëel bedrag: "Je hoeft dit geld niet uit te geven hè. Het is alleen maar een limiet. Er lopen genoeg slimme mensen rond die het waarschijnlijk al voor een heel stuk minder kunnen doen. Kijk maar naar Brawn dit jaar. Zij hebben een budget dat veel kleiner is dan die van veel andere teams. We willen weer terug naar de tijd dat de Formule 1 draaide om inventiviteit en we willen af van het imago dat de Formule 1 een geldverkwistend verhaal is. Vergeet niet dat teams momenteel nog een slordige 280 miljoen euro per jaar uitgeven."