[NBA] Uitslag Lakers - Rockets

Ermin (TheClown1)
De Los Angeles Lakers zijn erin geslaagd om de tweede wedstrijd tegen de Houston Rockets te winnen. In eigen Staples Center werd het 111-98. De stand is hiermee op 1-1 gebracht.

De Lakers, die een topseizoen draaiden en hiermee de koppositie in het westen veroverden, hebben het niet makkelijk tegen de als zesde geplaatste Rockets. Kobe Bryant, de ervaren shooting guard en tevens aanvoerder van het team, was goed voor veertig punten. De Spaanse Center Pau Gasol voegde daar 22 punten aan toe. Lamar Odom en Trevor Ariza hadden een mindere avond. De power forward scoorde slechts acht punten en pakte drie rebounds. Ariza scoorde zeven punten maar pakte wel elf rebounds.

In de derde kwart was er woordenwisseling tussen Odom, Luke Walton en Luis Scola. Alle drie spelers kregen hiervoor een technische fout. In de vierde kwart was het Bryant die het niet eens was met een beslissing van de scheidsrechter. Het commentaar op de leiding kostte hem ook een technische fout. De small forward van de Rockets, Ron Artest, deed hetzelfde een paar minuten later wat hetzelfde effect had.

Artest was ondertussen wel goed voor 25 punten voor de Rockets. De Chinees Yao Ming scoorde twaalf punten en pakte tien rebounds. Carl Landry was zeer actief in de 24 minuten speeltijd die hij kreeg. Hij scoorde 21 punten en pakte tien rebounds. Het feit dat de Lakers de tegenstander onder de 100 punten hield, kregen alle toeschouwers een gratis taco in de Staples Center.