Beenhakker krijgt vertrouwen van Poolse bond

Olga (Nuongirl)
De Poolse voetbalbond en Leo Beenhakker hebben tijdens een functioneringsgesprek besloten dat de oefenmeester aanblijft als bondscoach van de Polen.

Sinds enkele maanden stond Beenhakker onder druk, waardoor de bond genoodzaakt was de bondscoach voor een onderhoud bij zich te roepen. Vooral de Poolse media sprak schande van het feit dat Beenhakker aankomend seizoen technisch adviseur wordt bij Feyenoord. Grzegorz Lato, hoofd van de Poolse bond, sprak in het gesprek echter zijn vertrouwen uit in Don Leo.

Een ontslag is dus niet van toepassing, maar of alle kou uit de lucht is, valt te betwijfelen. De problemen tussen Beenhakker en de Poolse voetbalbond zijn in het gesprek met Lato wel opgelost. Polen maakt nog altijd kans op een ticket voor het WK 2010.

Koploper Noord-Ierland staat drie punten voor, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Slowakije heeft de beste kans om eerste te worden in de poule. Zij hebben twee wedstrijden minder gespeeld dan Noord-Ierland én één wedstrijd minder gespeeld dan Polen en staan één punt achter op de Britten.