Everse terug bij FC Zwolle

Peterselieman
FC Zwolle heeft Jan Everse terug in dienst genomen als hoofdcoach. De trainer was eerder dit seizoen weggestuurd na 'bitterballengate', maar mag nu van het interim-bestuur toch terug komen.

Everse spande een arbitragezaak aan tegen Zwolle en won deze, waardoor de club hem 250.000 euro moest betalen om zijn contract te kunnen laten ontbinden. Het interim-bestuur van de club wilde hier niet aan voldoen, omdat het voldoende basis zag om met de oefenmeester verder te gaan.

Interim-voorzitter Arjan Jansen heeft vertrouwen in de hernieuwde samenwerking met Everse. "We hebben de afgelopen weken informatie ingewonnen en ons in de situatie rond Everse verdiept. We zijn tot de conclusie gekomen dat er in een nieuwe structuur vertrouwen is met hem verder te gaan. Hij krijgt wel iets minder bevoegdheden, maar heeft daar positief op gereageerd. Er is een goede basis."

"We hebben duidelijke voorwaarden gesteld in de nieuwe structuur. Niemand kan natuurlijk in de toekomst kijken, maar we zijn ervan overtuigd dat we niet meer met een dergelijke situatie te maken krijgen," waarbij Jansen doelde op het bitterballenincident dat Everse had met het inmiddels afgetreden oude bestuur.