Raikkonen wil weer winnen

Jorn (existenz)
Al een jaar heeft Kimi Raikkonen geen overwinning meer behaald. De Fin is nu echter vastbesloten daar iets aan te doen.

Raikkonen domineerde vorig jaar de Spaanse Grand Prix, maar heeft nu al achttien races de hoogste plek op het podium niet meer beklommen. "Het is iets meer dan een jaar geleden dat ik mijn laatste race in de Formule 1 won", aldus de coureur. "In Barcelona in 2008 had ik mijn beste weekend met Ferrari: poleposition, de overwinning en de snelste raceronde."

"Sindsdien ben ik er een aantal maal erg dichtbij geweest. Ik denk aan Magny-Cours, Montreal en Spa, maar om de één of andere reden redde ik het telkens net niet. Dat gezegd hebbende: een coureur verliest nooit zijn drang om te winnen en ik wil dat gevoel zo spoedig mogelijk weer hebben."

Ferrari beleefde dit seizoen een slechte start, met slechts drie punten uit vier races. Het Italiaanse team komt dit weekend echter in Spanje met grote aanpassingen aan de wagens en hoopt daarmee een grote stap naar voren te maken.

Testcoureur Marc Gené heeft de verbeterde F60 afgelopen weekend in het Italiaanse Vairano getest. De resultaten stemden het team hoopvol. Onder de aanpassingen vallen een lichter chassis en een dubbele diffuser.

"Ik was blij om van het team te horen dat de eerste tekenen van het nieuwe aerodynamische pakket positief zijn", aldus Raikkonen, die uitkijkt naar de vrije training op vrijdag.

"We hebben in maart op deze baan gereden, maar het is altijd erg moeilijk om uit tests op te maken wie erg sterk is in het veld. Bovendien zijn veel wagens sindsdien behoorlijk veranderd. Met het nieuwe aerodynamische pakket hebben we meer downforce vergeleken met de eerste vier races, maar bijna ieder ander komt met ontwikkelingen. We zullen zien wie het best zijn werk heeft gedaan."