Groningen alsnog akkoord met 'absurd' hoge boete

donroyco
FC Groningen gaat alsnog akkoord met de boete van 7.500 euro, die de club werd opgelegd naar aanleiding van de spreekkoren tijdens de wedstrijd sc Heerenveen - FC Groningen.

Vanuit het uitvak zouden leuzen hebben geklonken en daarop heeft de voetbalbond besloten de uitploeg te straffen middels een boete van 7.500 euro.

Volgens algemeen directeur Hans Nijland 'absurd hoog'. "Nadat we ons juridisch hebben laten voorlichten en het duidelijk was dat we weinig kans zouden maken, hebben we afgezien van beroep", sprak de directeur op het digitale thuis.

"Wel hebben we de KNVB een brief geschreven waarin wij aangeven dat in onze ogen de hoogte van de boete absurd is. Het mag duidelijk zijn dat wij bij FC Groningen ons distantiëren van beledigende of kwetsende spreekkoren en dat we er ook alles aan doen dit te voorkomen, maar een bedrag van 7.500 euro getuigt van geen enkele realiteitszin."

De directeur wil graag dat de KNVB in discussie gaat met enkele profclubs over het voorkomen van spreekkoren. Daarnaast wil men ook weten "waarom clubs financieel hard getroffen worden" voor zaken waarop men geen grip heeft.