Méndez wil niet bij PSV blijven

Jorn (existenz)
Edison Méndez heeft geen enkele intentie om bij te tekenen bij PSV. Afgelopen maand ging de Eindhovense club met de middenvelder om de tafel om te praten over een nieuwe verbintenis die in 2010 afloopt, maar zonder resultaat.

"Edison heeft nogmaals aangegeven dat hij terug wil naar Ecuador", aldus algemeen directeur Jan Reker. De Eindhovenaren willen hem echter graag zo lang mogelijk houden, zelfs als dit betekent dat hij volgend jaar transfervrij vertrekt.

"Fred Rutten, onze nieuwe trainer, ziet Edison als een belangrijke schakel in het elftal van komend seizoen. We willen hem dus graag hier houden en alle opties zijn nog open.", vervolgt Reker.

Naast het contract van Méndez wil PSV ook Carlos Salcido behouden. Salcido heeft eerder dit seizoen te kennen gegeven dat hij graag wil vertrekken, omdat hij niet meer gelukkig is in Nederland en net als Méndez wil terugkeren naar zijn geboorteland. Ook over hem is Reker duidelijk: "Carlos is een belangrijke speler voor PSV. Zijn contract loopt na dit seizoen nog drie jaar door, dus een vertrek is niet aan de orde."