Limburgse jeugdopleiding komt er niet

donroyco
De gezamenlijke jeugdopleiding van de clubs Roda JC, VVV-Venlo, MVV en Fortuna Sittard zal er voorlopig niet komen, aldus Sef Vergoossen, directielid van de Limburgse DSM Voetbalacademie. De vier BVO's zullen wel op afstand met elkaar blijven samenwerken.

Vergoossen zegt dat alle clubs tijdens de presentatie van het businessplan hebben aangegeven geen brood te zien in een in Sittard gecentraliseerde opleiding. VVV-voorzitter Hai Berden bevestigt dit.

"Wij zien niets in een gezamenlijke opleiding met de drie andere clubs in Limburg, de zogeheten Topacademie", ventileert Berden zijn mening tegenover De Telegraaf. "Op dat standpunt blijven wij ook staan. Ondanks dat we de ontwikkelingen in deze provincie blijven volgen, richten wij onze pijlen nu meer op de driehoek Venlo, Nijmegen en Eindhoven."

De deelname van VVV aan de DSM Voetbalacademie is niet in gevaar volgens Berden. "Wij zien dat project als een opleiding naast de reguliere opleidingen van alle vier de clubs. De academie richt zich namelijk meer op het mentale vlak."

Vergoossen: "Alle Limburgse profclubs hebben de intentie uitgesproken om ook komend seizoen verder te gaan met de Voetbalacademie. Wel is ons als bestuur gevraagd om dingen zoals het testen van spelers nog meer uit te diepen. Als we dat plan klaar hebben, dan zullen de vier clubs hun definitieve jawoord moeten geven."