Ramos: "Zij waren superieur"

Olga (Nuongirl)
Het ging Real Madrid en trainer Juande Ramos voor de wind de afgelopen weken in de Spaanse competitie. Totdat FC Barcelona op bezoek kwam en de Madrilenen gisteren deklasseerde (2-6).

Een teneergeslagen trainer van Real Madrid gaf tekst en uitleg na het historische verlies tegen de aartsrivaal uit Barcelona. Ramos erkende dat de pijnlijke nederlaag ook de kansen op het kampioenschap aanzienlijk verkleint. "Er hangt een vervelende smaak in de mond, want we verloren de wedstrijd én het grootste gedeelte van onze kans op het kampioenschap."

De trainer kon echter niet om de superioriteit van Barça heen: "Barcelona is een niveau hoger dan wij. Zij waren superieur, maar de eerste goals kwamen voort uit verdedigende fouten." Ramos vervolgt: "Toen we eenmaal achterstonden moesten we in de achtervolging en dat droeg bij aan de excessieve score."

Real moest winnen om in het spoor van Barcelona te blijven: "In de uitwedstrijd (2-0) verdedigden we meer naar achteren en iedereen bekritiseerde ons voor dat spel. Vandaag moesten we meer risico nemen, maar het werkte niet." De trainer wil bij geen enkele speler de schuld leggen. "Het verschil is dat Barcelona, anders dan de andere teams, wel de kansen heeft verzilverd die ze hebben kregen".

Voordat de Catalanen langskwamen wist Real zeven wedstrijden op rij te winnen, maar opnieuw lukte het gisteren niet om te imponeren tegen een grote club. Ook Ramos moest dit erkennen: "De grote teams van Europa (Barcelona en Liverpool) hebben ons verslagen en dat moeten we erkennen, ook al doet het pijn."