Southgate: "Voorzitter staat achter me"

Olga (Nuongirl)
Middlesbrough verloor gisteren op eigen veld van Manchester United (0-2), wat de club van manager Gareth Southgate weer iets dichter bij degradatie heeft gebracht. Southgate denkt echter aan te blijven als Boro uit de Premier League gaat.

"Ik heb met de voorzitter (Steve Gibson, red.) gesproken, en hij heeft me verteld dat hij geen nieuwe manager wil halen," aldus Southgate tegenover Sky Sports. "Ik heb hem verteld wat er volgens mij moet gaan veranderen bij deze club, of we nou wel of niet in de Premier League blijven."

"Er zullen echt veranderingen moeten komen, want onze tweede seizoenshelft was niet goed genoeg," vertelt de 38-jarige manager, die tevreden is met de steun van Gibson. "Daardoor kan ik me beter richten op de dingen die belangrijk zijn. Het geeft bovendien aan dat ik met de lange termijn van deze club bezig ben."

Gareth Southgate was in zijn loopbaan als speler actief voor Crystal Palace (1989-1995) en Aston Villa (1995-2001). Daarna verkaste de 57-voudig Engels international naar Middlesbrough, waarmee hij in 2006 in de UEFA Cup-finale stond tegen Sevilla. De 4-0 nederlaag in Eindhoven was zijn afscheid als speler, want Southgate werd daarna manager bij Boro.