Van Wolfswinkel staat open voor FC Utrecht

Sjors (Sj0rSz)
De jonge spits Ricky van Wolfswinkel is onduidelijk over zijn toekomst bij Vitesse. De spits, die dit seizoen een basisplaats veroverde in het eerste elftal van Vitesse en onder trainer Johan Neeskens voor Nederland B uitkwam, staat in de belangstelling van verschillende Nederlandse clubs.

AZ en FC Twente waren eerder al gecharmeerd van de jongeling. FC Utrecht kan aan dit lijstje worden toegevoegd. Tegen De Gelderlander vertelt Van Wolfswinkel over een gesprek tussen FC Utrecht en zijn zaakwaarnemer. "Ik heb zelf niet met FC Utrecht gesproken. Mijn zaakwaarnemer Louis Laros is op gesprek geweest."

De spits staat niet onwelwillend tegenover een avontuur in de Domstad. "Ik denk dat Utrecht zo'n beetje om dezelfde plekken hoort te spelen als Vitesse. Ze willen stappen maken en hebben daar een plan voor. Dat is wel interessant. Praten kan nooit kwaad. Als een club belangstelling voor me heeft en met me wil praten, wie ben ik dan om dat niet te doen?", zegt van Wolfswinkel

De jeugdinternational is momenteel gefocust op zijn werk bij Vitesse en en wil vooral spelen. "Ik maak me niet druk om alle geruchten. Ik weet wat er speelt. En slaap er niet slecht om. Ik heb gezegd: ik wil spelen volgend seizoen. Dat is mijn insteek. Als ik bij Vitesse blijf, dan moet een basisplaats lukken. Ik wil eerst het seizoen rustig afmaken."