Rebellin verder onder druk

Peterselieman
Wielrenner Davide Rebellin is verder in het nauw geraakt nadat beelden zijn opgedoken waarin hij en zijn vrouw Selina Martinello zich in 2001 inlieten met dopingpraktijken. Gisteren werd bevestigd dat Rebellin tijdens de Olympische Spelen in Peking betrapt is op het gebruik van CERA.

In de nieuwe door de Guardia di Finanza (Italiaanse overheidsdienst) gepubliceerde filmpjes is te zien hoe de renner doping bestelt bij de omstreden arts Enrico Lazzaro. Het eerste filmpje is gemaakt op 14 mei 2001, het tweede zeventien dagen later na afloop van de twaalfde etappe van de Giro d'Italia in een hotelkamer in Bassano del Grappa.

De dienst zat al langer achter Lazarro aan en had daarom een camera in een hotelkamer tijdens de ronde. Op de beelden is te zien dat Rebellin toegestane medicijnen bestelt, maar ook vraagt om verboden middelen. Ook is te zien dat zijn vrouw Kriptocur in ontvangst neemt, iets waar verboden producten in zitten. Door procedurefouten kon Rebellin er nooit voor veroordeeld worden.

Voor de positieve test in Peking heeft de wielrenner een contra-expertise aangevraagd. Hij zal zelf aanwezig zijn bij de hertest.

De beelden van de praktijken in 2001 zijn hier en hier te zien.