Button: "Snelheid was er gewoon niet"

Sjors (Sj0rSz)
Jenson Button en Rubens Barrichello konden zich zaterdag, tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein, niet mengen in de strijd om poleposition. Het duo heeft bovendien het idee dat de concurrentie sterker begint te worden.

"We gingen vandaag voor de pole, maar helaas hadden we niet onze beste kwalificatie van het seizoen. De snelheid was er gewoon niet," liet Button na afloop van zijn kwalificatie weten. "Ik had geen geweldige laatste ronde. Ik worstelde met een tekort aan grip en had last van blokkerende wielen. We zijn eigenlijk wel verrast over ons gebrek aan snelheid en het feit dat onze rivalen zo snel waren. De concurrentie lijkt bezig met een flinke inhaalslag."

Ook Barrichello was niet helemaal tevreden over de kwalificatie. "Ik had tijdens mijn laatste ronde in Q3 wat last van verkeer. Ik zat in een groepje rijders dat het net wat rustiger aan deed, waardoor ik mijn banden niet goed op temperatuur kon brengen. Onze concurrenten lijken vooruitgang te boeken en het zal morgen een interessante race worden. Ik ben echter vol vertrouwen dat we in de punten kunnen eindigen."