Hiddink zet landstitel nog niet uit het hoofd

Niels (DerMeister)
Guus Hiddink acht het nog altijd mogelijk dat hij als interim-trainer van Chelsea de titel in de Premier League weet te pakken. De Achterhoeker, tevens actief als bondscoach van Rusland, neemt de competitie uiterst serieus.

Het leek in de winterstop bijna onmogelijk dat Chelsea het kampioenschap nog zou kunnen vieren, maar de ommekeer sinds de komst van Hiddink heeft dit geheel veranderd. Momenteel bedraagt het verschil met koploper Manchester United vier punten, terwijl de Londenaren een wedstrijd meer hebben gespeeld.

"Zo lang het mogelijk is voor ons, zullen we ons uiterste best doen", doelt Hiddink tegenover de BBC op het kampioenschap. "De druk ligt meer op Liverpool, maar theoretisch gezien is alles nog mogelijk."

De Varsseveldder ging verder: "We zullen zien waar we eind mei staan. We nemen alle wedstrijden nog heel serieus, ondanks dat we ook nog in de race zijn voor de Champions League en de FA Cup."

Duidelijk was dat bij de aanstelling van Hiddink slechts werd gehoopt op het kwalificeren voor het kampioenenbal. "In februari was de doelstelling om ons te kwalificeren voor de Champions League, maar zo'n grote club moet zich daarmee niet tevreden stellen."