[NHL] Uitslag Flames - Blackhawks

Denny (nyny83)
De Calgary Flames hebben in hun eerste thuiswedstrijd de achterstand in de serie tegen de Chicago Blackhawks teruggebracht naar 2-1. Deze wedstrijd werd het 4-2 door onder anderen twee goals van David Moss.

Chicago kwam echter al wel snel op voorsprong door een powerplay-goal van Patrick Sharp. Deze werd even later ongedaan gemaakt door Eric Nystrom. Patrick Sharp miste deze periode nog enkele mogelijkheden op de 2-0 voor deze treffer. In de tweede periode ontstond een soort impasse die werd doorbroken door Rene Bourque. Aan het einde van de periode scoorde hij met een schot vanaf de zijkant.

In de derde periode was de strijd snel gestreden. David Moss maakte na een minuut al de 3-1 en liet drie minuten later de 4-1 volgen. Toch werd Moss niet de man van de wedstrijd: dit was Flames-goalie Miikka Kiprusoff. Hij maakte in totaal 36 reddingen op 38 schoten. De Blackhawks waren over de gehele wedstrijd gezien dan ook de betere, maar de Flames wisten mede dankzij Kiprusoff de overwinning in eigen huis te stelen.

Aan het einde van de derde periode liep het nog even flink uit de hand. Er waren twee flinke scrimmages waarin Adam Burish zijn stick stuksloeg op het gezicht van Rene Bourque. Dit werd echter gemist door de scheidsrechter, die vervolgens beide spelers tien strafminuten en een schorsing gaf. In deze twee scrimmages werden in totaal 62 strafminuten, waaronder 4 schorsingen, uitgedeeld.