[NHL] Uitslag Red Wings - Blue Jackets

Denny (nyny83)
De verdedigend kampioenen Detroit Red Wings hebben ook hun tweede thuiswedstrijd tegen de Columbus Blue Jackets gewonnen: 4-0. De Blues werden op vrijwel alle fronten gedomineerd en raakten behoorlijk gefrustreerd in de derde periode.

Vooral de ervaring van de Wings lag ten grondslag aan deze overwinning volgens Detroit-verdediger en captain Nicklas Lidstrom. "Toen ik hier kwam hadden we gasten als Steve Yzerman, Brett Hull en Brendan Shanahan. Zij helpen de jongeren met hun ervaring. Dit was typisch Red Wings-hockey: een sterke verdediging, veel talent en veel ervaring. We hebben zoveel spelers die weten wat er nodig is om te winnen, wij verslappen echt niet." Lidstrom heeft een punt, aangezien de selectie van de Red Wings in totaal veertig Stanley Cup ringen bij elkaar verzameld heeft.

De Blue Jackets hadden vooral moeite met de powerplay van de Red Wings. Drie van de vier goals kwamen uit powerplay-situaties. Verder was de ervaren goalie Chris Osgood niet te kloppen, hij stopte alle 25 schoten op doel. Dit was zijn veertiende shutout in zijn play-offcarriere.

In de derde periode was de frustratie van de Blue Jackets goed te merken. Er onstond na elf minuten een grote scrimmage waarin Antoine Vermette een dubbele straf kreeg en Mike Commodore ook werd bestraft met twee strafminuten en een schorsing voor de rest van de wedstrijd. Van de Red Wings kreeg alleen Pavel Datsyuk een straf van twee minuten. Vijf minuten later was het wederom raak en werden Tomas Kopecky van de Red Wings en Jakub Voracek van de Blue Jackets bestraft met twee strafminuten.