[NHL] Uitslag Blackhawks - Flames

Denny (nyny83)
De Chicago Blackhawks hebben ook hun tweede thuiswedstrijd van de Calgary Flames gewonnen. Ze kwamen terug van een 2-0 achterstand door twee goals van Jonathan Toews en eentje van Patrick Sharp.

De Flames kwamen 2-0 voor door goals van topscorer JArome Iginla en verdediger Adrian Aucoin. De Blackhawks lieten zich daardoor echter niet uit het veld slaan. Toews: "We startten weer slecht, zoals de vorige wedstrijd, maar in de tweede periode speelden we met een stuk meer vertrouwen. Zelfs met twee goals achterstand blijven we gaan." Toews maakte zelf de eerste Chicago-treffer, het keerpunt in de wedstrijd volgens Flames-coach Mike Keenan. "We hadden de wedstrijd compleet onder controle, en de Blackhawks begonnen de moed een beetje te verliezen, en dan geven we zo vlak na het begin van de tweede periode een goal op. Daardoor kwamen ze weer in de wedstrijd."

De goal van Toews was een keihard afstandsschot vanaf de rechterkant van het doel uit een assist van Patrick Sharp. Patrick Kane maakte de assist bij de goal van Patrick Sharp zelf. De laatste goal was wederom van Toews na een rebound van een schot van Dave Bolland.

Nikolai Khabibulin eindigde met dertig reddingen voor de Blackhawks nadat hij in de eerste periode al vrij snel twee keer moest vissen. Aucoin wist echter dat het nog niet gedaan was hierna: "We weten dat dit een goed team is, maar we hadden geen idee dat de wedstrijd zo snel kon veranderen. Het was alsof we knipperden met onze ogen en vervolgens het publiek gek werd vanwege de 3-2 voorsprong."