Palyama wint Victor Dutch International

Olga (Nuongirl)
Dicky Palyama heeft de Victor Dutch International in Wateringen op zijn naam geschreven.

Tijdens het enige Nederlandse "International"-toernooi van Badminton Europe klopte de als derde geplaatste Palyama in de finale landgenoot Eric Pang (2). In de beslissende derde game stond Palyama van meet af aan voor. In de slotgame kwam Pang na een fikse achterstand nog terug tot 14-13 maar daarna gaf Palyama gas en finishte met 21-15.

Het is na Warschau het tweede "International"-toernooi dat de nummer 22 van de wereld dit seizoen op zijn naam geschreven heeft. Ook triomfeerde hij tijdens de Russian Grand Prix in Moskou. Bij de NK in Almere was Eric Pang nog sterker gebleken.

In het mannendubbelspel was het Nederlandse koppel Ruud Bosch/Koen Ridder niet opgewassen tegen de Deense combinatie Mads Conrad-Petersen/Mads Pieler-Kolding: 14-21 en 20-22. In de tweede game wisten Bosch en Ridder bij een 20-18 voorsprong de gamepoints niet te benutten.

Het vrouwentoernooi leverde een eindzege op voor Juliane Schenk. De voormalige top 10-speelster, die als tweede was geplaatst, was aanzienlijk sterker dan de hoger ingeschaalde Petya Nedelcheva. De Bulgaarse was kansloos: 21-12 en 21-16.