Brawn: "We waren niet snel genoeg"

Jan Willem (WEST)
Voor het eerst dit seizoen eindigde er geen Brawn GP-coureur op de hoogste treden van het podium in China. Jenson Button finishte nog wel op een derde plaats maar kon geen moment aanspraak maken op de overwinning.

"Iedereen had last van aquaplaning. Vooral de situatie in de laatste bocht was te gek voor woorden", vertelde Button. "Het was daar gewoon een meer, je kon daar onmogelijk remmen. Ook hadden we de nodige problemen met de banden. Het was erg moeilijk om ze op temperatuur te houden."

"Het was al een prestatie om hier aan de finish te komen, en om dan ook nog eens op het podium te eindigen, is helemaal geweldig. Het was vandaag onmogelijk om de Red Bulls bij te houden, maar het is goed om weer zes punten aan mijn totaal te kunnen toevoegen," aldus de Brit die nog steeds aan de leiding staat in het kampioenschap.

Team-eigenaar Ross Brawn vond het een moeilijke race met de banden. "We waren vandaag gewoon niet snel genoeg. Vooral toen er veel water op de baan lag, vonden de rijders het erg lastig", zei Brawn

"Nadat de safety car was binnengekomen kostte het ons veel moeite om de juiste temperatuur in de banden te krijgen. Daardoor waren we niet snel genoeg. Na de pitstops was het helemaal niet zo erg en toen de banden eenmaal wel op temperatuur waren, ging het eigenlijk best goed. Rubens reed zelfs de snelste ronde."