[NBA] Uitslag Boston-Chicago

Ermin (TheClown1)
Gisteravond stonden vier duels op het programma in de play-offs. Twee teams in het oosten en twee in het westen mochten de spits afbijten. De eerste verrassende uitslagen zijn binnen.

De huidige kampioen van de NBA mocht thuis beginnen tegen de nummer zeven van het oosten, de Chicago Bulls. Voor een kampioenschap van de Bulls mochten we toch een tijdje terug in de geschiedenis, namelijk in de tijdperk dat Michael Jordan regeerde bij de club. De laatste kampioenschap dateert van 1998, toen de Utah Jazz verslagen werd.

Gisteravond versloegen de Bulls de kampioen met 103-105 in een zeer spannende wedstrijd. Derrick Rose, de nummer één van de draft en de point guard van de Bulls, scoorde 36 punten en had elf assists. Verder was Ben Gordon, ooit bestempelt als de volgende Jordan, goed voor twintig punten en vijf assists. De Bulls speelden met een kleine rotatie maar dit pakte goed uit voor de ploeg. Slechts drie wissels kwamen in actie. Kirk Heinrich mocht 23 minuten spelen maar kon slechts drie punten scoren.

Bij de Celtics was Kevin Garnett de grote afwezige. De lange forward heeft een blessure en zal hoogstwaarschijnlijk de hele play-offs missen. Glen Davis was zijn vervanger en speelde een prima wedstrijd met achttien punten. Paul Pierce, de aanvoerder van het team, was goed voor 23 punten en zeven rebounds. Rajon Rondo kwam in de buurt van een triple double. De point guard scoorde 29 punten, pakte negen rebounds en gaf zeven assists.

Uitslagen in de play-offs

ThuisUitUitslag
Boston CelticsChicago Bulls103-105
Cleveland CavaliersDetroit Piston 102-84
San Antonio SpursDallas Maverics97-105
Portland TrailblazersHouston Rockets81-108

Speelschema voor vanavond

ThuisUit
Los Angeles LakersUtah Jazz
Orlando MagicPhildelphia Sixers
Atlanta HawksMiami Heat
Denver NuggetsNew Orleans Hornets