DOS '46 wint korfbalfinale

Burnie88
DOS '46 uit het Drentse Nijeveen heeft de finale van de Korfbal League gewonnen. De Drentse formatie was in een spannende wedstrijd met 26-23 (na verlenging) te sterk voor Koog Zaandijk.

In een volgepakt Ahoy, met zo'n 10.000 korfbalfans, werd vanavond de finale van de Korfbal League afgewerkt. Het gelijkopgaande duel was een lust voor het oog voor de korfballiefhebbers. De ruststand resulteerde maar liefst in een 13-15 voorsprong voor Koog Zaandijk. Na rust zou er minder gescoord worden, maar de spanning maakte alles goed. Na 60 minuten speeltijd stond er een eindstand van 22-22 op het bord. Hierdoor moest er een verlenging van vijf minuten gespeeld worden. In deze verlenging kwam DOS '46 als winnaar naar boven door voornamelijk André Kuipers, Casper Boom en Mirjam de Kleijn als doelpuntenmakers.

Naast de finale werd er ook nog een wedstrijd gespeeld om de 3e plek in de Korfbal League-competitie. Deze wedstrijd, die tussen Fortuna/Tempus uit Delft en Dalto/DSB uit Driebergen ging, werd uiteindelijk met 25-22 gewonnen door Fortuna/Tempus. De finale van de A-jeugd werd gewonnen door De Meervogels A1 uit Zoetermeer met 14-13 van Dalto/DSB.