Massa: "KERS noodzakelijk in Bahrein"

Peterselieman
Felipe Massa hoopt dat KERS in Bahrein terugkeert bij Ferrari. Het Italiaanse team maakte van KERS gebruik in Australië en Maleisië, maar heeft het systeem wegens betrouwbaarheidsproblemen niet in China ingezet. Vooralsnog komt Ferrari daardoor in China veel snelheid te kort.

Massa start morgen vanaf plaats dertien in Shanghai en de Braziliaan denkt dat KERS in de kwalificatie een groot verschil gemaakt zou hebben. "Jazeker, in de kwalificatie een halve seconde. In de kwalificatie maakt het een groot verschil, net zoals bij de start, maar wij hebben het systeem helaas niet. Het is een stap terug, maar ik hoop dat we KERS in de volgende race terug hebben. Bahrein is een belangrijke baan voor om KERS te hebben, dus ik hoop dat we dan meer competitief zijn."

Massa meldde dat hij in China in Q3 had kunnen komen, maar dat een foutje van zijn kant er voor zorgde dat het niet gelukt was. "Ik kende geen mechanische of strategische problemen, maar maakte zelf een foutje. En eerlijk gezegd als je naar Kimi kijkt, dan was de kwalificatie beter dan verwacht. We hadden niet verwacht in Q3 te komen," aldus de Braziliaan die verwacht dat Ferrari iedere race met verbeteringen zal komen.