Uitslag Arsenal - Villarreal

Maikel (WeebI)
Arsenal heeft vanavond vrij gemakkelijk de halve finales van de Champions League bereikt. In Londen werd het Spaanse Villarreal met duidelijke cijfers aan de kant geschoven: 3-0.

Arsenal was het team dat het beste uit de startblokken kwam. De herstelde Robin van Persie kopte over, alvorens Theo Walcott de bal op rechts kreeg aangespeeld middels een hakje van Cesc Fàbregas. De snelle Engelsman kon alleen door op doel, en stiftte de bal over doelman Diego López heen: 1-0. De Londenaren bleven de bovenliggende partij en wisten voortdurend door de Spaanse defensie heen te glippen. Veel grote kansen leverde dit niet op, maar één grote mogelijkheid werd maar ternauwernood van de lijn gehaald toen Emmanuel Adebayor de bal op doel kopte.

Na de thee konden de bezoekers wat meer druk zetten via kansjes van Matías Fernández en Giuseppe Rossi. Toch waren the Gunners nog altijd het gevaarlijkst, en moesten de Spanjaarden soms hard ingrijpen om de beslissende 2-0 te voorkomen. Dat lukte slechts een kwartier, want in de 60e minuut werd Adebayor gevonden, en met de buitenkant van zijn schoen bereikte hij het net.

Vervolgens kon de thuisclub de klus klaren. Walcott werd even later gevloerd en verdiende een twijfelachtige strafschop. De spelers van El Submarino Amarilla bestormden de grensrechter voor deze beslissing, en het gezeur kwam Sebastián Eguren op zijn tweede gele kaart te staan. Vanaf elf meter schoot Van Persie vervolgens de 3-0 boven Diego López binnen.

Naar het einde toe geloofden de beide ploegen het wel. Villarreal wilde nog wel maar kon simpelweg niet, terwijl Arsène Wenger zijn belangrijkste spelers naar de kant haalde met het oog op het duel met Chelsea in de halve finale van de FA Cup. Arsenal treft Manchester United in de halve finale van dit Europese toernooi, hetgeen betekent dat er wederom minstens één Engelse club in de eindstrijd staat.


Arsenal FC* (ENG) - Villarreal CF (ESP) 3-0 (1-1)
10' Theo Walcott 1-0
60' Emmanuel Adebayor 2-0
68' Sebastián Eguren (Villarreal/2x geel)
69' Robin van Persie (Pen) 3-0

Stadion: Emirates Stadium, Londen
Toeschouwers: 60.000
Arbiter: Wolfgang Stark (GER)
Gele kaart: Mikaël Silveste (Arsenal), Sebastián Eguren, Cani, Diego Godín (Villarreal)

Opstellingen:

Arsenal FC: Fabiański; Eboué, Touré, Silvestre, Gibbs; Walcott (Denílson/77), Song, Fàbregas, Nasri; Van Persie (Diaby/77), Adebayor (Bendtner/83).

Villarreal CF: Diego López; Ángel, Gonzalo, Godín, Capdevila; Cani (Jordi/70), Eguren, Pirès, Bruno (Nihat/64), Matías Fernández (Ibagaza/64); Rossi.