Gesink kijkt uit naar heuvelklassiekers

Sjors (Sj0rSz)
Robert Gesink eindigde gisteren als zevende in het eindklassement in de Ronde van het Baskenland. Bovendien kijkt de renner met een goed gevoel uit naar de klassiekers, waar hij nog aan deel zal nemen. Het gaat hier om de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Gesink was vooral tevreden over zijn tijdrit. "Tijdens het rijden voelt het altijd lastig,maar als ik naar de klassering kijk is het gewoon goed geweest. Ik heb ongeveer dezelfde tijd als Cadel Evans en dat is toch een gerespecteerd tijdrijder."

Dat zijn prestaties in het tijdrijden verbeteren, heeft vooral te maken met het feit dat hij daar veel op heeft getraind. "Maar dat gaat niet ten koste van mijn klimkwaliteiten," aldus de renner van Rabobank. "Woensdag heb ik laten zien bergop erg goed mee te kunnen. Natuurlijk, Contador stak er bovenuit, dus als hij gaat heb ik het moeilijk."

Gesink kijkt in elk geval vol vertrouwen uit naar de naderende klassiekers. "Ik denk dat ik tevreden mag zijn. De vorm is goed en ik kijk uit naar de Amstel en de Waalse klassiekers."