McLaren naar FIA vanwege diffusergate

Peterselieman
Het Formule 1-team van McLaren zal op 14 april aanwezig zijn bij het protest dat Ferrari, Renault en Red Bull Racing hebben aangetekend tegen de diffusers van Brawn GP, Toyota en Williams. Dit heeft de FIA bekend gemaakt. Het team zal echter niet actief aan de zitting deel gaan nemen.

Red Bull Racing, Renault en Ferrari hebben via hun nationale autosportbonden protest aangetekend tegen de beslissing van de stewards in Melbourne. McLaren, Brawn GP, Williams, BMW-Sauber en Toyota hebben bij het Hof het verzoek neergelegd om ook gehoord te worden," aldus een verklaring van de FIA.

McLaren heeft bij monde van een woordvoerder tegen GPupdate een verklaring afgegeven waarom het team bij de hoorzitting aanwezig wil zijn. "Personeel van McLaren heeft in het verleden al in de media aangegeven dat we geloven dat de diffusers die worden gebruikt door Brawn, Toyota en Williams buiten de regels en intenties van het technisch reglement vallen. Daarom zullen we aanwezig zijn bij de hoorzitting, maar we zullen geen mondelinge bijdrage leveren".