Fortuna moet vrezen voor licentie

Peterselieman
Fortuna Sittard moet op 22 april bij de beroepscommissie licentiezaken van de KNVB duidelijk maken dat de club nog recht van bestaan heeft. Volgens interim-directeur Hans Erkens is de licentie voor de club na het afkesten van de fusie met Roda JC in gevaar.

Roda JC en Fortuna Sittard zouden fuseren tot Sporting Limburg, maar omdat de provincie Limburg niet bij wil springen om de nieuwe club financieel te ondersteunen, is de fusie niet doorgegaan. Daarom moet het noodlijdende Fortuna op eigen benen verder en zal het snel een deel van de schulden in moeten lossen.

Mocht het niet lukken dan zal de KNVB de licentie van de club moeten intrekken. "Binnen veertien dagen moeten we hardheid hebben over een sluitende begroting. Ik hoop dat we het huidige enthousiasme in de westelijke mijnstreek om kunnen zetten in harde euro's," aldus Erkens.

Gouverneur Leon Frissen had namens de provincie Limburg had de fusieclub een bedrag van zeven miljoen euro toegezegd, maar hij had hier de autoriteit niet voor. Daarom dachten Erkens en Olaf van Eijndhoven (voorzitter van de raad van commissarissen van Roda JC) aan opstappen, maar beiden hebben dit niet gedaan. "Je kan het nu niet maken tegen een ander om te zeggen: doe jij het maar," vindt Erkens.