Verstappen: "Geloofwaardigheid op het spel"

Sjors (Sj0rSz)
Jos Verstappen is bang dat de geloofwaardigheid van de Formule 1 steeds minder wordt. Tenminste, als het Internationale Hof van Beroep op 14 april de diffusers van Toyota, Brawn GP en Williams alsnog illegaal verklaart.

De Limburger gaat er voorlopig even vanuit dat dit niet zal gebeuren. "De stewards in Melbourne hebben de protesten (die Renault, Red Bull en Ferrari hadden ingediend, red.) verworpen en de diffusers legaal verklaard. Laten we hopen dat het Hof van Beroep er op 14 april ook zo over denkt," aldus Verstappen.

De voormalig coureur van de Formule 1 ging nog even verder in op de kwestie: "Ik verwacht van wel. Zo niet, dan kun je ook de uitslagen van Australië en Maleisië wel in de prullenbak gooien. Ik zou de Formule 1 dan niet meer geloofwaardig vinden. Dan hoef je ook niet meer te kijken, want dan verneem je de uitslagen na een week of drie wel. Zo'n vaart zal het daarom waarschijnlijk niet lopen. Wat ik vermoed? Dat die andere teams al bezig zijn ook zo'n diffuser te maken."

Daarnaast zal McLaren zich op 29 april nog bij de World Motor Council van de FIA moeten verantwoorden. Tijdens de Grand Prix van Australië zou het Britse team foutieve informatie, over de inhaalactie van Lewis Hamilton bij Jarno Trulli, aan de wedstrijdleiding hebben gegeven.

Verstappen hoopt in elk geval dat de FIA McLaren niet té zwaar zal straffen. "Ik krijg wel de indruk dat de FIA een oogje heeft op McLaren. Dat ze het team zoeken na die spionagezaak met Ferrari-gegevens. Ze zijn daar al zwaar voor gestraft. Ik hoop dat het voor McLaren met een sisser afloopt. Je moet er toch niet aan denken dat Hamilton als wereldkampioen niet meer zou mogen meedoen."