Van Eijndhoven in beraad over eigen positie

Olga (Nuongirl)
Olaf van Eijndhoven, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Roda JC, was een groot voorstander van de fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard. Vandaag werd bekend dat de fusie niet doorgaat en de teleurgestelde Van Eijndhoven zet nu vraagtekens bij zijn positie.

"Ik weet dat er ook bij de leiding van Roda JC veel mensen zijn die liever in de eerste divisie voetballen dan dat ze met Fortuna Sittard samen moeten. Ik denk daar anders over", aldus Van Eijndhoven. "Ik ga nu nadenken of ik als voorstander van de fusie nog wel voorzitter van de Raad van Commissarissen van Roda JC moet blijven. Ik beraad me dus op mijn positie."

Van Eijndhoven denkt dat er een zware tijd aan zal komen voor Roda en hij baalt dan ook van de in zijn ogen gemiste kans. "Als één club hadden we een belangrijke rol in de eredivisie kunnen spelen. We waren dan waarschijnlijk een stabiele middenmoter geworden die af en toe Europees had mogen spelen. Nu moeten we heel inventief zijn om dit alleen met Roda JC te bereiken. Dat zal zeker niet meevallen."