Brawn wilde diffuserregels aanpassen

Peterselieman
Ross Brawn wilde vorig seizoen de regels rond de diffusers aanpassen. De Brit stelde dat met de huidige regels voor 2009 een dubbele duffuser toegestaan zou zijn en wilde het gebruik ervan verbieden. De andere teams waren het niet met de eigenaar van Brawn GP eens.

"In maart is dit ter sprake gekomen," aldus Brawn tegen Autosport. Ik ben eerlijk om te zeggen dat we niet gezegd hebben: 'Kijk deze diffuser gaan we bouwen als jullie de regel niet accepteren.' Omdat ik niet ga vertellen wat we van plan zijn, maar ik heb uitgelegd dat andere, simpelere regels veel beter waren."

"Ik heb ze voorgesteld, maar ze werden afgewezen. Mijn geweten is in ieder geval schoon. De regels die ik voorgesteld heb, zouden veel ontwikkelingen tegengegaan zijn. Ze zouden de dubbele diffusers tegengegaan zijn, ze zouden de 'nieuwe bargeboards' aan de voorkant van de auto's voorkomen hebben en ze zouden de auto's 'opgeschoond' hebben."

Brawn GP kreeg net als Toyota en Williams protesten aan de broek in Australië en Maleisië vanwege een illegale diffuser, maar beide keren zijn de protesten door de stewards afgewezen. De zaak ligt nu bij het Court of Appeal van de FIA.

Brawn is tegen de kritiek die enkele teams op de dubbele diffuser hebben. "Ik hou niet van de kritiek die enkele teambazen op ons leveren, omdat zij niet thuis zijn in de materie. Als ze naar de feiten hadden gekeken, dan zouden ze dat gerealiseerd hebben. Ik heb altijd geprobeerd twee petten op te hebben. Een voor een goede Formule 1 en later een voor het team waar ik voor werk," aldus Brawn die naar eigen zeggen de regels in eigen voordeel heeft gebruikt voor dit seizoen.