Ferrari stapelt fout op fout in Maleisië

Peterselieman
Ferrari heeft dit weekend bij de Grand Prix van Maleisië veel fouten gemaakt. Zaterdag geraakte Felipe Massa niet door Q1 door een inschattingsfout. Het Italiaanse team maakte vervolgens op zondag verkeerde strategische beslissingen, waardoor beide coureurs geen punten behaalden.

Felipe Massa wilde zijn team niet de schuld geven van alle fouten. "Het was een chaotische race en in deze omstandigheden is het eenvoudig om beslissingen te maken die uiteindelijk verkeerd uitpakken. Toen we de regenbanden namen, verwachtten we zware regenval, maar helaas betrof het gewoon een klein buitje. Vervolgens haalden we intermediates en kwam het met bakken uit de hemel. Jammer, want ik had in de punten kunnen eindigen. We moeten nu onze fouten analyseren. Er zal wel een roep komen om een revolutie binnen het team, maar dat zou niet slim zijn. Het is niet zo dat we met zijn allen opeens dom geworden zijn, het speelveld is gewoon veranderd. We moeten ons daar bewust van zijn en de zaak anders aanpakken."

Kimi Räikkönen daarentegen gaf zijn team er flink van langs. "Ten tijde van de eerste pitstop zaten we in een goede positie, maar toen maakten we een fout door regenbanden te halen terwijl de regen nog moest komen. Op dat moment was mijn race min of meer over. Toen de race gestopt werd, waren de omstandigheden erg moeilijk. Er stond zo veel water op de baan, dat het al moeilijk genoeg was om in de tweede versnelling te rijden. We kunnen natuurlijk niet blij zijn met onze start van het seizoen. In Melbourne maakte ik een fout en vandaag deed het team dat. Daardoor hebben we nog steeds geen punten behaald."