Van Basten ziet BeNe-Liga wel zitten

Niels (DerMeister)
Coach van Ajax, Marco van Basten, heeft een goed gevoel bij het initiatief om de BeNe-Liga in te voeren. Hij liet tijdens zijn wekelijkse perspraatje weten interesse te hebben in een gemengde competitie met zowel Nederlandse als Belgische clubs.

Van Basten vertelde aan de pers: "Het is een positief initiatief. De afstand tussen de rijkere clubs en de rest wordt groter en om daar invloed op uit te oefenen, moet je zelf groter worden." De trainer van Ajax vervolgt: "Als je de zes Nederlandse degradatieploegen vervangt door zes Belgische topploegen, wordt het niveau hoger. Die ploegen zouden een meerwaarde bieden. Zo'n project zou onze competitie geloofwaardiger maken. Een BeNe-Liga kan interessant zijn."

"Bovendien is dit een goed signaal naar de FIFA. België en Nederland tonen zo dat ze samen iets kunnen organiseren", aldus Van Basten. De trainer van de Amsterdammers benadrukte wel dat het ging om zijn standpunt en niet om het standpunt van Ajax. De club zelf heeft nog niet gereageerd op het plan om een BeNe-Liga op te richten.