McLaren:"Niet bewust gelogen"

Ermin (TheClown1)
McLaren is vooralsnog van mening dat ze niks fout hebben gedaan in de Australische Grand Prix. Het oordeel van de wedstrijdleiding was dat het team de leiding bewust had misleid, waardoor Lewis Hamilton geschrapt werd uit de uitslag van de Grand Prix. Martin Whitmarsh zegt dat het zeker niet bewust was.

"In zulke situaties focus je je natuurlijk vooral op de punten die relevant zijn. Het team maakte daarbij, in de ogen van de wedstrijdleiding, de fout niet alle informatie te verschaffen", vertelde Whitmarsh aan Autosport. "De mensen die op dat moment namens McLaren aanwezig, gingen ervan uit dat de gesprekken bekend waren, omdat onze radioconversaties sowieso openbaar zijn voor de FIA."

"Lewis heeft ook eerlijk antwoord gegeven op alle vragen, maar het team had, volgens de wedstrijdleiding, meer informatie moeten verschaffen over wat precies is gebeurd. Achteraf gezien hadden we de zaken anders hadden aan moeten pakken", vervolgde hij. "Achteraf gezien hadden we nauwkeurig de radioconversatie moeten doorlopen. Dat is niet gebeurd. Maar ik denk dat het team en Lewis helemaal eerlijk zijn geweest."