Kipsang zegt af voor Marathon Rotterdam

Olga (Nuongirl)
William Kipsang ontbreekt komende zondag bij de 29ste editie van de Fortis Marathon Rotterdam. De Keniaan, die vorig jaar won in de mondiale toptijd 2.05.49 (nieuw parcoursrecord), heeft af moeten zeggen bij de organisatie wegens fysieke problemen.

Kipsang is in de voorbereiding getroffen door forse tegenslag. Hij is besmet geraakt met een salmonellabacterie, met als gevolg een vorm van buiktyphus (typhoid). Dat maakt het voor de 31-jarige atleet onmogelijk om aanstaande zondag fit op de Coolsingel aan de start te verschijnen.

"Het is erg jammer dat ik mijn titel in Rotterdam niet kan verdedigen, maar ik ben het aan de organisatie verplicht om in topvorm aan de marathon te beginnen. Dat kan ik, mede door de medicijnen die ik gebruik, nu niet garanderen. Ik heb afgelopen donderdag een laatste lange duurloop gedaan. Dat ging zo dramatisch dat er geen enkele kans op succes is. Dat is een teleurstelling, maar ik ben er van overtuigd dat er in Rotterdam nog genoeg kwaliteit aan de start staat om er een mooie wedstrijd van te maken", aldus Kipsang.

De organisatie van de Fortis Marathon Rotterdam rekent erop de opengevallen plaats in het deelnemersveld binnen enkele dagen aan te kunnen vullen met de bekendmaking van een nieuwe topatleet. De onderhandelingen daarvoor verkeren in een afrondende fase.