Van Wolfswinkel heeft luxeprobleem

Olga (Nuongirl)
Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel mag zich nog altijd in de warme belangstelling van AZ en FC Twente bevinden. De 20-jarige spits sprak in de winterstop met zowel Louis van Gaal (AZ) als Steve McClaren (FC Twente).

"Ze zeggen dat ze geloof in mijn capaciteiten hebben", aldus Van Wolfswinkel. "Daarnaast hebben ze me uitgelegd hoe ze me beter willen maken. Als ik had aangegeven direct naar hun club te willen, zouden ze proberen om er met Vitesse uit te komen. Maar ik gaf aan dat ik liever tot de zomer wilde wachten met het maken van een keuze. Dat is het verhaal", vertelt de jonge aanvaller tegen Sportweek. "Ik moet nu gewoon blijven presteren. Ik heb écht nog geen keuze gemaakt, anders zou ik het wel zeggen. De komende tijd ga ik alles voor mezelf afwegen."

Van Wolfswinkel geeft toe dat AZ en Twente mooie clubs zijn. "Je droomt er als klein jongetje toch van om in de belangstelling te staan van zulke fantastische clubs?", zegt de spits van Vitesse. "Ik heb echt een luxeprobleem. In het ergste geval speel ik volgend seizoen voor Vitesse. Voor een Nederlandse jongen van twintig zit ik dan óók prima."