Uitslag Jong Duitsland - Nederland B

donroyco
Het Nederlands B-elftal van Johan Neeskens heeft vanavond Jong Duitsland met 0-4 aan de kant gezet. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Oranje domineerde vrijwel de gehele wedstrijd. Eljero Elia en Nordin Amrabat waren samen met Urby Emanuelson de eerste helft van grote waarde.

Na ruim twintig minuten spelen kwam Oranje op voorsprong door een goal van Eljero Elia. De aanval begon bij Urby Emanuelson die een mooie opening maakte op Nordin Amrabat. Met een dubbele schaar passeerde hij zijn directe tegenstander en gaf de bal strak voor op Elia die de bal niet goed raakte. Door het natte veld en het effect aan de bal werd het toch 0-1. Vlak hiervoor was er een goede mogelijkheid voor de Duitsers. Door het uitkomen van Kenneth Vermeer verdween de bal voorlangs.

Vijf minuten na de openingstreffer kon Oranje B weer juichen. Emanuelson draaide op het middenveld behendig weg van zijn directe tegenstander. Met een steekbal op de compleet vrijstaande Ricky van Wolfswinkel zette hij de spits van Vitesse alleen voor de keeper, Van Wolfswinkel twijfelde geen moment en poeierde de bal hard tegen de touwen; 0-2.

In de eerste helft was Nederland duidelijk de betere ploeg. Door het goede spel van vooral Emanuelson en Elia werd het na 35 minuten zelfs 0-3. Elia begon aan een rush vanaf de linkerkant en bereikte na een combinatie de achterlijn. Hij trok de bal goed voor en Amrabat wist af te ronden. Het leek niet op te houden voor het Nederlands B-elftal dat veel sterker was dan de Duitsers. Een voorzet van Amrabat kwam terecht bij de tweede paal waar Elia zijn tweede van de avond kon binnenkoppen.

Ook na rust ging Oranje door met voetballen. Dit resulteerde in grote kansen voor onder meer de ingevallen Roy Beerens en Van Wolfswinkel. De scherpte ontbrak waardoor de teller op vier bleef staan. Na de beginfase van de tweede helft speelde Oranje gecontroleerd en liet de bal rustig rond gaan. Veel kansen werden er dan ook niet meer gecreëerd.


Karakteristieken

Jong Duitsland - Nederland B 0-4 (0-4)
22’ Elia 0-1
27’ Van Wolfswinkel 0-2
36’ Amrabat 0-3
43’ Elia 0-4

Toeschouwers: 6.120
Scheidsrechter: Buttimer (Ierland)
Stadion: Wersestadion, Ahlen (Duitsland)
Gele kaart: Meeuwis (Nederland B)

Opstellingen

Jong Duitsland: Neuer (Fromlowitz/74), Schwaab, Höwedes, J. Boateng, Aogo, Baris Özbek (Rosenthal/63), Kruska (Adlung/86), Johnson (M. Heller/46), Ben-Hatira, Baumjohann, S. Wagner

Nederland B: Vermeer (Velthuizen/46), Verhaegh, Wielaert, Luijckx, Pieters, Meeuwis, Brama (De Jong/46), Emanuelson, Amrabat (Poepon/83), Van Wolfswinkel (Biseswar/83), Elia (Beerens/46)