Sneijder hoopt op basisplaats tegen Schotten

Sjors (Sj0rSz)
Wesley Sneijder koestert mooie herinneringen aan de vorige interland tegen Schotland (6-0). De kleine middenvelder maakte het openingsdoelpunt en verzorgde drie belangrijke voorzetten. Daarna was hij altijd verzekerd van een plekje bij Oranje.

Vandaag de dag is het allemaal anders dan vijf jaar geleden. Sneijder moet knokken voor een basisplaats bij Oranje. "Ik speel eigenlijk altijd," liet de speler van Real Madrid in een reactie weten. "Al neemt de concurrentie voor de drie plaatsen achter de spits wel toe. Van Marwijk moet nu ook kiezen. Het zou kunnen dat de keuze niet op mij valt. Ik zou dan boos en teleurgesteld zijn. Maar ik zou het ook accepteren. Ik loop lang genoeg mee om te weten dat zulke dingen ook bij het voetbal horen. Kijk maar naar Rafael van der Vaart. Die speelt nu ook heel weinig bij Real Madrid. Ik vind dat hij daar heel goed mee omgaat."

In de eerste weken na de winterstop leek Sneijder in een dip te zitten, maar dit had geen gevolgen voor zijn basisplaats bij De Koninklijke. "Ik heb destijds ook in de media geroepen dat het eigenlijk ongelooflijk was dat de trainer mij bleef opstellen. Misschien niet zo handig, maar ook wel weer eerlijk. Gelukkig loop ik de ballen nu wel weer lekker te raken. De vorm is er weer, dat voelt lekker."