Marcellis wil beloning voor status

Sjors (Sj0rSz)
Dirk Marcellis blijft voorlopig ontkennen dat hij wil vertrekken bij PSV. Eerder deze week kwam naar buiten dat de contractbesprekingen tussen beide partijen nog niet van een leien dakje gaan.

"Het klopt dat we om de tafel wilden," aldus Marcellis in een reactie. "Vooropgesteld, mijn contract was vorig jaar al verlengd tot 2012, daar ben ik hartstikke blij mee. Maar ik heb me sindsdien ontwikkeld en daar wilden we het over hebben."

Eén van de eisen van Marcellis is een loonsverhoging. Als argument draagt de verdediger aan dat hij inmiddels international is. Daarnaast zou zijn huidige salaris in vergelijking met de andere spelers van de Eindhovense selectie veel lager zijn.

Kees Ploegsma junior, zaakwaarnemer van Marcellis, kreeg een loonsverhoging van tien procent toegezegd. De verdediger ging hier echter niet mee akkoord. "Het klopt dat het een beetje stroef loopt, maar dat komt wel op zijn tijd," ging de speler verder, die bovendien de geruchten over een vertrek de kop indrukte. "Ik speel al heel lang bij PSV en wil hier graag nog een aantal jaar spelen. De intentie om met elkaar door te gaan is wederzijds. De gesprekken krijgen een vervolg, maar daar is geen haast bij."