Stadions WK 2010 in oktober klaar

Sjors (Sj0rSz)
Danny Jordaan, voorzitter van het organisatiecomité van het WK 2010 in Zuid-Afrika, heeft de belofte uitgesproken dat alle stadions acht maanden voor de openingsceremonie klaar zullen zijn.

"In oktober leggen we de laatste hand aan de zes nieuwe stadions", verklaarde Jordaan tegenover de BBC. "De stadions die we in juni van dit jaar voor de Confederations Cup gebruiken zijn reeds eerder gebruikt, bijvoorbeeld tijdens het WK rugby van 1995. Dan doel ik op Ellis Park in Johannesburg, Royal Bafokeng Stadium in Rustenburg, Loftus Versveld in Pretoria en het Free State Stadium in Bloemfontein."

Jordaan vindt het vooral belangrijk dat de veiligheid voor iedereen gegarandeerd is. "We hebben 138 miljoen Amerikaanse dollar gespendeerd om de politiemacht te versterken. Onze veiligheidsteams hebben ervaring opgedaan tijdens de Olympische Spelen vorig jaar. De evenementen die we in het verleden organiseerden, het WK rugby, de Afrika Cup (1996) en het WK cricket (2003), verliepen alle zonder incidenten."